Mes conegut per en “Xavi del Tall”, va neixer el 24 de Març del 1974 a Girona. Ha viscut tota la vida a Tordera, fins fa un temps que a tornat a la seva ciutat natal, Girona. Va estudiar a Tordera fina a la edat d’anar a l’institut. Va compaginar el Bachiller amb la seva primera feina a
una carnisseria de Tordera, a on va coneixer de primera ma, tots els secrets del mon de la carn, fabricacio i venta.
Quan va tornar del servei militar va començar a trevallar a una empresa cárnica de la comarca molt important, a on en molt poc temps va aconseguir un bon lloc i a on va poder practicar i coneixer millor el mon del despecejament i fabricacio al major.
Despres de trevallar durant una época a un Cathering molt important, a on es va iniciar en el mon de la cuina, va aterrar a un grup important de xarcuteries i pernileries. A partir d’aquest moment es cuan Xavier Manresa es va especialitzar en el mon del pernil.
Al 2005, obria la primera botiga El tall, i desde llavors ha estat a diferents events, fires, degustacions per tot el territori Espanyol i fins i tot Europeu, guanyant un nom entre els millors Pernilers.
Xavier Manresa, ha estat tallant pernil a festes importants, casaments d’aurotitats reconegudes, a apats amb els millors cuiners del mon…
Xavier Manresa, ha colaborat i segueix colaborant molt efusivament en tasques de ajuda a diferents enfermetats, i colabora sempre que pot amb entitats sense anim de lucre a les seves contrades.
Xavier Manresa, es separa i supervisa peça a peça els seus pernils i fins i tot ha aconseguit que marques amb el prestigui de Joselito, Sanchez Romero Carvajal, Carrasco, Arturo, Sierra Morena, acceptin que Xavier Manresa separi les peces que necesita una a una, a les seves bodegues de Guijuelo, Jabugo, Extremadura o Cordoba.
……………………..
El futur esta molt incert!!, diu Xavier, pero ell te molt clar que seguirá obrint botigues o locals…potser serán diferents!!, pero ho farem!!.